latinica  ћирилица
14/09/2017 |  13:21 ⇒ 21:09 | Аутор: РТРС

Драган Талић члан Градског одбора ДНС Бањалука (ВИДЕО)

Независни одборник у Скупштини града Бањалука Драган Талић прешао је у Градски одбор ДНС-а и постао други одборник те странке у Скупштини града.
ДНС: Чубриловић - Талић - Фото: СРНА
ДНС: Чубриловић - ТалићФото: СРНА

Предсједник Градског одбора ДНС-а Бањалука Недељко Чубриловић рекао је на конференцији за новинаре да ова странка представља политичку опцију која има подршку у народу, која је широм Српске све већа.

Он је оцијенио да је Талић одборник којег би пожељела свака политичка опција која дјелује у Бањалуци.

"Талић при доласку у ДНС није постављао никакве услове, није тражио никакву позицију, али смо му понудили мјесто потпредсједника у Градском одбору и то ћемо реализовати на сљедећој сједници Градског одбора у понедјељак, 18. септембра", навео је Чубриловић.

Он је истакао да су у току активности по мјесним одборима које ће бити завршене у наредна два мјесеца када ће се активније организовати странка с циљем припрема за сљедеће парламентарне изборе 2018. године.

Чубриловић је за понедјељак најавио састанак да градоначелником Игором Радојичићем на којем ће бити утврђено шта ДНС задржава на нивоу града јер је пуно изгубио одласком Будимира Балабана са мјеста предсједника Скупштине.

"Уважаваћемо ставове градоначелника и нећемо бити камен спотицања", нагласио је Чубриловић.

Талић, који је био и одборник НДП-а, појаснио је да је се одлучио за ДНС јер у тој странци добро раде и испуњавају предизборна обећања која је конкуренција у току предизборне кампање дала.

Он је додао да му ДНС одговара и јер је увијек спреман за дијалог који ће довести до рјешења, као и предсједник Градског одбора ДНС-а Бањалука Недељко Чубриловић.

Талић је појаснио да није украо уговор који је са НДП-ом потписао којим се обавезује да у случају напуштања странке врати освојени мандат странци или да у супротном надокнади средства која је странка уложила у његову изборну кампању, појашњавајући да су сви такви уговори бачени.

Извор: СРНА