latinica  ћирилица
14/09/2017 |  13:14 | Аутор: РТРС

Стевановић: Покушај урушавања уставно-правног поретка

Шеф Клуба посланика ДНС-а у Народној скупштини Републике Српске Споменка Стевановић изјавила је данас Срни да је покушај физичког спречавања одржавања скупштинске сједнице урађен с намјером урушавања институција и уставно-правног поретка Српске.
Споменка Стевановић - Фото: РТРС
Споменка СтевановићФото: РТРС

Стевановићева је истакла да се њена странка залаже за поштивање уставности, законитости и функционисање институција.

"Нико нема право да урушава Народну скупштину и институције Српске, а поготово опозиција која је у мањини. Институције Републике Српске морају бити заштићене од свих напада", поручила је Стевановићева.

Она је подсјетила да су странке окупљене у Савез за промјене 2014. године биле политички губитници и као такве ушле у власт на нивоу БиХ.

"Та чињеница је у посљедње три године била генератор и главни узрок политичке кризе и нестабилности. У парламенту БиХ већ дуго нема скупштинске већине и криза са тог нивоа жели се пренијети у Српску, што неће бити допуштено", рекла је Стевановићева.

Посланици опозиције у Народној скупштини Републике Српске блокирали су јуче рад највише законодавне институције, јер није постигнут договор на сједници скупштинског Колегијума о разматрању ревизорских извјештаја.

Они су стали иза стола за којим сједи скупштинско рукводство и тиме онемогућили одржавање сједнице.

Извор: СРНА