latinica  ћирилица
14/09/2017 |  11:52 | Аутор: РТРС

Наредних дана промјенљиво и нестабилно

Вријеме у Републици Српској наредних дана биће промјенљиво и нестабилно уз мјестимичне пљускове, док се почетком сљедеће седмице очекује јаче наоблачење.
Промјенљиво - Фото: РТРС
ПромјенљивоФото: РТРС

Данас ће бити претежно сунчано и топлије вријеме уз постепено повећање облачности у западним и сјеверним крајевима крајем дана и највишу дневну температуру ваздуха од 26 до 31 степен, у вишим предјелима од 19 степени Целзијусових, речено је Срни у Републичком хидрометеоролошком заводу Српске.

Сутра се послије свјежег јутра очекује промјенљиво облачно вријеме уз сунчане интервале и јутарњу температуру ваздуха од осам до 14, на југу до 16 степени и највишу дневну од 20 до 25, на југу до 27 степени Целзијусових.

У суботу, 16. септембра, задржаће се промјенљиво облачно вријеме. Према вечери на западу ће бити нешто више облака уз пљускове и грмљавину, док се током ноћи јаче падавине очекују и на сјеверу.

Јутарња температура ваздуха од девет до 14, а највиша дневна од 23 до 28 степени Целзијусових.

Киша, која ће падати у ноћи између суботе на недјељу, 17. септембра у западним и сјеверним крајевима до јутра ће се проширити на већину крајева. У другом дијелу дана доћи ће до постепеног разведравања.

Другог дана викенда највиша дневна температура биће од 21 до 26 степени Целзијусових.

Почетком наредне седмице долази до погоршања времена. У понедјељак 18. септембра очекује се наоблачење са обилном кишом и пљусковима са грмљавином, који ће током ноћи и до јутра захватити све крајеве.

Метеоролози за понедјељак, 18. септембар, најављују температуру ваздуха од 20 до 25 степени Целзијусових.

Извор: Срна