latinica  ћирилица
13/09/2017 |  19:52 ⇒ 20:28 | Аутор: РТРС

Насер Орић као идол; подршку му дали из Федералне полиције (ВИДЕО)

Још од хапшења у Швајцарској, прије више од двије године, Сарајево је стало у заштиту Насера Орића оптуженог ратног злочница. Бошњачке жртве рата, бошњачки политичари, правници, сарајевски медији, криминогени кругови...придружили су им се и специјалци Федералне управе полиције.
Насер Орић - Фото: РТРС
Насер ОрићФото: РТРС

Ако су могли Денис Звиздић и Бакир Изетбеговић, зашто не би могао и Меша Селимовић!? Славни му имењак универзалних књижевних вриједности, ни слутио није да ће се исто име, скоро вијек касније, у професионалној прашини и моралном суноврату батргати.

Ововременски Меша /Мухамеда/ Селимовић - полицајац – па још и специјалац у Антитерористичком тиму АЛФА – Специјалне полицијске јединице Федералне управе, све у униформи и с наоружањем исте те Управе, не скрива идолопоклонство.

“Слобода Несеру Орићу” - срамотно и непрофесионално “вришти” натпис са његових груди, уочи изрицања пресуде оптуженом ратном злочинцу, у чијој зони одговорности је монструозно ликвидирано 50-оро дјеце, 140 жена, и још готово 1.500 Срба ...!

И није Меша сам! Подршку, и њему и Орићу пружају и други присутни интелектуални конвертити из строја команданта Мустафе /Мујице/ Селмановића и никад пензионисаног директора Драгана Лукача. И све то - из базе Специјалне полиције коју од правосудног комплекса БиХ дијели тек ограда.

"То је брука и срамота, оно што је чињеница пратећи цијело време јесте да Насер Орић није имао само подршку невладиног сектора односно Бошњачких удружења, него је имао подрушку политике, а у овом случају има и институционалну подршку, што је страшно", рекла је Радојка Филиповић, предсједник Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила општине Братунац.



У каквој ми то земљи живимо - питају породице жртава и представници удружења проистеклих из протеклог рата, када специјалци подржавају злочинце!? И када је један судски процес изложен таквим притисцима од самог почетка, као што је то био случај Орић.

"Живимо у држави у којој Бакир Изетбеговић прима Орића као хероја и обећава му да он неће бити осуђен. Ја мислим да је ово притисак на Тужилаштво БиХ и баш ћемо видјети да ли ће то обећање Бакира Изетбеговића бити испуњено 6. октобра када ће бити изречена првостепена пресуда Насеру Орићу", истиче Милорад Којић, директор Центра за истраживање рата и ратних злочине.

И не подржавају Бакир и Денис, Мешица и Мујица и ини сарајевски полицајци – и Сопини специјалци само ратног “сребреничког Цацу” или “Везира” који је, докази постоје, зулум чинио и над властитим народом Сребренице. Већ и послијератног зеленаша, неосуђеног наркодилера, пресуђиваног па помилованог криминалца, чији је “златни љиљан” одавно прекрила патина.

Лажни ореол хероја, Орићу су протекле двије године, колико судски процес траје, у и око суднице његовали оптужени ратни злочинци, организатори ранијих рушилачких протеста по Сарајеву, турбо фолк – пјевачи и уцвијељене мајке Сребренице, које туђе жртве не признају.

У међувремену стасавали су мржњом надојени и разума ослобођени специјалци. Све то посматрали духовни им учитељи, који данас ћуте! Наша питања о евентуалним санкцијама за Орићеве симпатизере, упућена на адресе вјечног директора Драгана Лукача и федералног министра Аљоше Чампаре, остали су без одговора!

И не чуди јер оба су већ доказала да им је Орић “национални бренд”. Од њиховог устоличења Орићеви пријатељи и пратиоци, постајали су водећи Алфини специјалци. Посљедњи у низу је, како су објавили поједини сарајевски портали, Берин Балијагић. И прва сарајевска АЛФА - Мујица Селмановић поносно се шепури баш у друштву Аљошиног старијег брата, бх. тужиоца Дубравка Чампаре! Или његовог вјерног пса/слика/! Ако је и од Сарајева, превише је!