latinica  ћирилица
13/09/2017 |  18:19 | Аутор: РТРС

Павић: ДНС никада неће прихватити да мањина намеће рјешења

Предсједник ДНС-а Марко Павић сматра да је оно што опозиција ради у Народној скупштини Републике Српске више циркусантско него политичко понашање, те навео да у парламент не треба уводити циркус већ дијалог.
Марко Павић - Фото: РТРС
Марко ПавићФото: РТРС

Павић је позвао и опозицију и позицију да се дијалогом дође до рјешења тренутне ситуације.

"Ја сам и сада за дијалог и да направимо консензус о важнијим стварима. ДНС никада неће прихватити да мањина намеће рјешења и да диригује шта ће радити већина", рекао је Павић Срни.

Он је истакао да ДНС поштује законитост и да ће увијек инсистирати на уставности и уважити свачије мишљење, али ако је у складу са законом.

"Не може неко ко нема већину у парламенту да инситира на томе да су његови приједлози најбољи. Демократија значи да већина одлучује. Овдје је већина на другој страни, а они који су у мањини хоће да наметну своја мишљења", рекао је Павић.

Истичући да му је жао због дешавања у парламенту, Павић наглашава да је у Народној скупштини од оснивања Републике Српске и контитуисања парламента увијек поштована већина.

Павић каже да је очигледно да опозиција, свјесна да тренутно не може добити већину, настоји да на агресиван и погрешан начин постигне своје циљеве, што им, како истиче, неће проћи никада.

"Имају изборе наредне године. Нека добију већину па онда проведу све оно што мисле да треба", нагласио је Павић.

Извор: Срна