latinica  ћирилица
13/09/2017 |  18:13 | Аутор: РТРС

СДС сматра да власт измишља непостојеће непријатеље

Српска демократска странка  сматра да власт, у немогућности да одговори на конкретне захтјеве опозиције, измишља непостојеће непријатеље Српске и у ту функцију ставља, како кажу, своје плаћенике, прелетаче и медије које контролише.
СДС - Фото: илустрација
СДСФото: илустрација

"Није први пут да СНСД има подршку /Коалиције/ `Домовине` са чијом скупштинском већином се `брани` уставни поредак Српске и институција Народне скупштине. Да ли су они у тој већини по налогу политичког Сарајева, како то СНСД спочитава опозицији?", питају из СДС-а.

У саопштењу из СДС-а наводе да је "власт у Српској својим одбијањем легитимних захтјева опозиције, кршењем Устава, закона и Пословника о раду Народне скупштине у потпуности урушила демократски капацитет институција и све ставила под контролу једног човјека".

СДС је мишљења да је "Република Српска данас посљедњи аутократски режим на Балкану" и да он мора бити срушен, институционалним или ванинституционалним путем. "На њему је да одлучи. СДС је одлучио", поручују из ове странке.

Реагујући на саопштење у којем СНСД оптужује опозиционе странке у Народној скупштини Републике Српске да "руше парламентарну демократију и институције уз подршку страних ментора и Сарајева", СДС сматра да то представља "најнижи степен политичке биједе и лажи".

Извор: Срна