latinica  ћирилица
13/09/2017 |  17:14 | Аутор: РТРС

Србија ће до 2020. године бити спремна за улазак у ЕУ

Премијер Србије Ана Брнабић изјавила је да ће Србија до 2020. године бити спремна за улазак у ЕУ, те да се нада да ће Брисел тада бити спреман да отвори врата за нове чланице.
Ана Брнабић - Фото: СРНА
Ана БрнабићФото: СРНА

Брнабићева је навела да не брине због изјаве предсједника Европске комисије Жан-Клода Јункера да током овог мандата Комисије неће бити новог проширења, јер услови за пријем нису испуњени.

"Наш пут ка ЕУ је пут на којем усвајамо одређене стандарде, друштвене и економске, и који је важан због нас самих. За мене је тај пут једнако важан као и сама дестинација", рекла је Брнабићева новинарима у Чачку.

Она је додала да ће Србија учинити све да до 2020. године затвори сва преговарачка поглавља, пренијели су београдски медији.

Брнабићева је оцијенила да су западни Балкан, а посебно Србија као водећа земља западног Балкана, једнако важни за ЕУ, колико је Унија важна за Србију и регион.

"У том смислу не бринем о томе шта ће се десити када ми будемо спремни да уђемо у ЕУ", рекла је Брнабићева.

Она каже да је важно да Србија стварно имплементира реформе и постане друштво спремно да постане равноправан члан ЕУ.

"Важно је да ће у том тренутку реформе самом нашем друштву донети много тога доброг, да имамо владавину права, услове пословања који ће омогућити бржи и динамичнији раст привреде и још већи прилив инвестциија, јачу индустрију, ефикасну јавну управу, судство", рекла је Брнабићева.

Она је истакла да Влада ради у интересу земље, а да су европске интеграције у интересу Србије.

Извор: Срна