latinica  ћирилица
13/09/2017 |  16:54 ⇒ 16:54 | Аутор: РТРС

Динамо бликиран; Мамић - Ако ме осуде, сам себи ћу пресудити

Савјетник ФК Динамо из Загреба Здравко Мамић изјавио је да је клуб блокиран због дуга према Дражену Ладићу.
Здравко Мамић (Фото: vecernjak.net) -
Здравко Мамић (Фото: vecernjak.net)

На ванредној конференцији за новинаре је говорио и о репрезентацији Хрватске, покушају атентата на њега, медијима и навијачима. "Јуче сам након два дана мрцварења дошао у клуб и затекао гробну атмосферу. Динамо је у блокади због дуга према Дражену Ладићу. Нисам био у клубу кад су настали ти дугови, кад су настали дугови од више стотина милиона куна. Ладићу честитам на упорности, немам ништа против његовог потеза, он је добио што му је суд додијелио, ми ћемо то тијеком дана или најкасније сутра платити и клуб ће се одблокирати", тврди Мамић.

Динамо је дужан Ладићу милион евра након што је дуг због камата нарастао с 400 хиљада евра, а 300 хиљада бившем тренеру Освалду Ардилесу "У једној оптужници каже да је Здравко Мамић формирао злочиначко удружење и извукао новац из Динама, а Динамо је на то платио порез, као и у случају Модрића и Ловрена. Људи су платили порез на оно што су добили. Позивам их да врате Динаму тих 90 милиона куна. Нека држава нареди Пореској да врати Динаму 90 милиона које је клуб неосновано платио у државни буџет. То пише у оптужници", рекао је Мамић па наставио: "У другој каже да је Мамић из Динама извукао новац јер се Динамо договорио с Јеличићем, Јурићем и осталима да повуку тужбу. Ја сам се договорио у име Динама да ће они добити новац и повући тужбе. Ми данас зато немамо ситуацију као Ладић. Ја сам у затвору јер сам се договорио с Јеличићем и Јурићем, а овдје се Динаму отима јер се нисам договорио с Ладићем. То је немогуће. Направили су да се ја не зовем Здравко Мамић. Направили смо да је сунце бомба", каже Мамић.

Он каже да је "болесно причати о томе да ли се он сам ранио". "Говори се да је то мој агресивни ПР. Па то је болест. Порука је да се убије Мамића", каже савјетник Динама. Он је рекао да неће ићи у затвор јер то није заслужио. "Нећете ме видјети у хрватском затвору! Напустио бих Хрватску у четвртој секунди, али волим свој живот. Ја ћу сам себи пресудити, нисам заслужио бити у затвору. Ако ме осуде, сам себи ћу пресудити", каже Мамић.

О ситуацији у Динаму каже сљедеће: "Ако мене нетко отјера из Динама, што је могуће, за три мјесеца неће бити Динама. Навијаћете за клуб који ће кренути из најнижег ранга натицања, нема више предстечајних нагодби. Мораш трошити онолико колико си зарадио. Ја устрајем да Динамо опстане у фудбалском и економском смислу, а многи желе да пропадне. Лако се може догодити да Динамо заврши у петој лиги. Макнути Мамића, то је сигуран сценариј и исцрпити Динамо финанцијски, тако да више нема излаза", додао је Мамић.

Извор: 24 сата.хр