latinica  ћирилица
13/09/2017 |  14:04 ⇒ 14:20 | Аутор: РТРС

Српска никад није имала већу подршку Србије

Република Српска никада није имала већу подршку од Србије него данас, што је резултат заједничких напора предсједника Србије Александра Вучића и предсједника Републике Српске Милорада Додика, уложених у чвршће економско повезивање српског народа на том простору, оцијенио је министар за иновације и технолошки развој Србије Ненад Поповић.
Република Српска и Србија (фото:mojenovosti.com) -
Република Српска и Србија (фото:mojenovosti.com)

Он је након данашњег састанка у Београду са предсједником општине Мали Зворник Зораном Јевтићем, градоначелником Зворника Зораном Стевановићем и начелником општине Осмаци Љубом Петровићем истакао да је економија кључна за развој односа Србије и Српске, а да Београд и Бањалука треба да јачају специјалне паралелне везе у свим областима.

- Јачањем институционалних веза и веза у области економије, културе, науке, оснажујемо нашу заједничку позицију, доприносећи чвршћој интеграцији Срба на овом простору, али и очувању укупне стабилности у региону - рекао је Поповић.

Он је нагласио значај прекограничне сарадње између општина у Србији и Републици Српској.

- Потребно је јачање економских веза између општина са једне и друге стране Дрине, заједничким инфраструктурним пројектима, као и сарадњом у областима туризма, енергетике и пољопривреде - рекао је Поповић.

Градоначелник Зворника, те начелници Малог Зворника и Осмака сагласили су се да је економска сарадња између општина у Србији и Српској приоритет за становнике тих заједница и да ће они учинити све што је у надлежности локалних самоуправа да сарадња буде што ефикаснија и успјешнија.

Извор: СРНА