latinica  ћирилица
13/09/2017 |  13:04 ⇒ 20:33 | Аутор: РТРС

Источна Алтернатива: Савез за промјене изазива хаос у Српској

Удружење грађана "Источна алтернатива" Републике Српске упозорава да странке које чине Савез за промјене настоје да изазову хаос и нестабилност у Српској, да би дошло до евентуалне интервенције међународне заједнице која би им омогућила долазак на власт.
Источна алтернатива - Фото: РТРС
Источна алтернативаФото: РТРС

Предсједник овог удружења Војин Павловић каже да је став чланства "Источне алтернативе" да је рад опозиционих посланика у Народној скупштини Републике Српске поражавајући за оне који су их бирали, али и за цијелу Српску.

Осудивши однос опозиционих посланика према Републици Српској и њихово понашање у Народној скупштини, Павловић је оцијенио да опозициони посланици желе по сваку цијену да се "докопају" власти иако ништа ново немају да кажу и понуде народу.

Павловић указује да "њихови ментори и мецене из Сарајева и са Запада" губе стрпљење, што уноси додатну нервозу међу опозиционе посланике, јер нису оправдали велику помоћ која им је пружана за "разбијање институција Српске".

"Наше удружење пружа апсолутну подршку премијерки Жељки Цвијановић која је аргументима, резултатима рада и очувањем Републике Српске демантовала све инсинуације и измишљотине о стању у институцијама Српске, које је у медијима и на сједници Народне скупштине износила група опозиционих посланика, којима није циљ развој и бољи живот становника него уништење Српске", нагласио је Павловић.

Представници опозиције на сједници Колегијума Народне скупштине Републике Српске ултимативно су затражили да ревизорски извјештаји буду разматрани у наставку 21. редовне сједнице парламента, што није прихваћено, након чега су данас блокирали рад апрламента Српске.

Као компромисно рјешење понуђено им је да наредна сједница буде одржана за 15 дана, када би биле разматране тачке које опозиција тражи, што они одбијају.

Посланици опозиције синоћ су физички блокирали сто у сали парламента за којим сједи скупштинско руководство, захтијевајући одржавање сједнице скупштинског Колегијума.

Извор: Срна