latinica  ћирилица
13/09/2017 |  12:55 ⇒ 18:34 | Аутор: РТРС

Погледајте како је опозиција истјерала сниматеље РТРС-а из скуштинске сале! (ВИДЕО)

Блокаду рада Народне скупштине Републике Српске обиљежио је напад на представнике Радио-телевизије Републике Српске.
НС РС - Фото: Screenshot
НС РСФото: Screenshot

Миладин Станић, посланик Српске демократске странке, изрчито је затражио, прво од једног а касније и од другог сниматеља РТРС-а који су били задужени да прате дешавања у НСРС, да прекину снимање и напусте скупштинску салу.

Након што су наши сниматељи кренули да износе камере, Станић је инсистирао да се врате и по стативе, уз констатацију да наша медијска кућа има довољно камера у Народној скупштини и да не треба да буду и у скупштинској сали, гдје посланици опозиције блокирају рад Парламента Српске.

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому ПС БиХ Сташа Кошарац изјавио је данас да је у току специјални рат против Републике Српске и да "СДС, заједно са странцима, ПДП-ом, НДП-ом покушава изазвати хаос у Српској". Он сматра да је јасно да се представници из Републике Српске у институцијама БиХ користе за обрачун против институција Српске.

- Свједоци смо да се нападају институције и значајне политичке личности Републике Српске, као и РТРС. Очигледно је да је нова арена за опозицију на један нецивилизован начин и Народна скупштина Републике Српске - истакао је Кошарац.