latinica  ћирилица
13/09/2017 |  11:40 ⇒ 18:14 | Аутор: РТРС

Приједор- У августу евидентирана 82 кривична дјела (ВИДЕО)

На подручју Полицијске управе Приједор током августа су евидентирана укупно 82 кривична дјела, чија је расвијетљеност 86,5 одсто, рекао је начелник ове управе Далибор Иванић.
ПУ Приједор - Фото: РТРС
ПУ ПриједорФото: РТРС

У овом периоду евидентирано је укупно 65 прекршаја из области јавног реда и мира.

"Број прекршаја туче и физичког напада смањен је за 43,5 одсто, док је појачаним активностима полиције на сузбијању прекршаја просјачења, у оквиру чега је до краја протеклог мјесеца спроведена и акција, повећан број прекршаја из ове области, тако да је у августу евидентирано 10 прекршаја", истакао је Иванић.

Он је додао да су из области злоупотребе дроге евидентирана три кривична дјела и четири прекршаја, а извршено је пет одузимања дроге.

"Одузета су укупно 792 грама марихуане, двије стабљике индијске конопље, 25,53 грама спида и 24 таблете екстазија, док је у сарадњи са Управом за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова у Бањалуци пронађено и одузето 944 грама хероина, а два лица из Приједора су лишена слободе", рекао је Иванић.

Из области безбједности саобраћаја евидентирано је 2.689 прекршаја и 114 саобраћајних незгода, а једно лице је погинуло.

"Из саобраћаја су искључена 273 возача, од чега 217 због управљања возилом под дејством алкохола, док је због утврђене концентрације алкохола у организму изнад дозвољеног нивоа задржано 10 лица", каже Иванић.

Током протеклог мјесеца Полицијска управа Приједор је у континуитету реализовала акције појачане контроле учесника у саобраћају са акцентом на контролу брзине кретања возила радарским системом "дуал" , као и на активностима у оквиру акције "Заштитимо дјецу у саобраћају".

Извор: СРНА