latinica  ћирилица
13/09/2017 |  10:39 | Аутор: РТРС

Дани Српске у Србији

Туристичка организација Републике Српске у сарадњи са локалним туристичким организацијама Српске представиће у оквиру манифестације "Дана Српске у Србији" најатрактивнију туристичку понуду и производе Српске.
Дани Српске у Србији - Фото: РТРС
Дани Српске у СрбијиФото: РТРС

Промоција ће, осим туристичке понуде најатрактивнијих дестинација Српске, као што су Бањалука, Требиње, Јахорина, Лакташи, Бијељина, Билећа, те Вишеград, Зворник и Приједор, обухватити и представљање традиционалних производа Српске - етно и гастрономску понуду сјеверозападног и јужног дијела Српске, саопштено је из Туристичке организације Републике Српске.

Овогодишњи програм у Београду и Новом Саду биће обогаћен и наступом младих виртуоза на хармоници из Оркестра хармоника "Алекса Шантић" из Угљевика, под управом Славка Николића.

Презентације и промоције Туристичке организације Српске предвиђене су у Београду за петак и суботу, 15. и 16. септембар, у Кнез Михаиловој улици, затим у Врању у понедјељак, 18. септембра, у хотелу "Симпо Пржар", те у Новом Саду у сриједу и четвртак, 20. и 21. септембра, на Тргу испред Градске куће.

Програмом и активностима овогодишње манифестације биће обухваћено неколико градова широм Србије, међу којима и Београд, Нови Сад, Суботица, Вршац, те Врање, Краљево, Крушевац, Ужице.

Овогодишњу манифестацију "Дани Српске у Србији", у петак, 15. септембра, у Народном позоришту у Београду требало да би отвори предсједник Републике Српске Милорад Додик, уз благослов Његове светости патријарха српског Иринеја.

Економски форум у Вили Републике Српске у Београду, који је усмјерен на стварање што повољнијег амбијента за инвестирање у Републици Српској и Србији, као и региону, требало би да отворе предсједници влада Републике Српске и Србије Жељка Цвијановић и Ана Брнабић.

Манифестацију "Дани Српске у Србији", која ће бити одржана од 15. до 21. септембра, организује Представништво Републике Српске у Србији.

Извор: СРНА