latinica  ћирилица
13/09/2017 |  09:43 | Аутор: РТРС

Пуповац: У Београду разговарати односу према Србима у Хрватској

Предсједник Српског националног вијећа Милорад Пуповац поручио је да очекује хитан разговор и састанак са државним врхом Србије на коме би се разматрали посљедњи инциденти и однос према Србима у Хрватској.
Милорад Пуповац - Фото: РТРС
Милорад ПуповацФото: РТРС

Он је поводом најновијег инцидента у Загребу - поновљеног паљења примјерка београдског листа "Вечерње новости" и пријетњи које је Србима упутила проусташка Аутохтона хрватска странка права /А-ХСП/, рекао да је у Хрватској, на жалост, постало нормално да они који говоре језиком мржње и шире нетрпељивост према Србима оптужују Србе, не само за ширење мржње него и за тероризам.

"Вандализам и насиље пред сједиштем СНВ-а одвија се несметано и без санкција. Постало је нормално да се новине, и то једне од најутицајнијих и најцјењенијих у региону, пале на улицама и то мора бити заустављено", рекао је Пуповац за "Вечерње новости".

Лидер А-ХСП-а Дражен Келеминец јуче је поново запалио два примјерка београдског листа преко чијих насловница су биле налијепљене поруке "Иди, бре, па се лечи" и "Лепо горе лепе новине".

Загребачка полиција је пратила скуп, али није реаговала. Након скупа, полиција је саопштила да ће "проширити раније започету криминалистичку истрагу против Келеминца".

Извор: Срна