latinica  ћирилица
13/09/2017 |  08:59 ⇒ 09:00 | Аутор: РТРС

Бивши љубавници се нашли после пола вијека и вјенчали се

Он је до изнемоглости пуштао плоче у радио-станици америчке Ратне морнарице у бази на Карибима, а она, становница острва, имала је брата који је радио у тој бази.

Више од пола веијка пошто је брат упознао Џенифер Мејеринк и Стивена Валберта, љубав тог раздвојеног пара коначно је запечацћена у Рочестеру, у држави Њујорк, али у понедјељак су се вјенчали у болници у којој је Валберт због леукемије.

"Тај вјечни унутрашњи пламичак се претворио у логорску ватру и грми и данас", казао је 73-годишњи Стивен, пошто су се рођаци и особље Опште болнице нагурали у његовој соби као сватови на вјенчању које је обавио градски матичар.

У знак поштовања према Елвису, Валберт је носио сјајно црно одјело, љубичасту мараму и пилотске наочаре за сунце. Млада је била у елегантној црној хаљини, с љубичастим украсом у коси. Стивен, из Чикага, 1965. године је био на Тринидаду и Тобагу, гдје је ноћ́у пуштао музику преко војне радио станице. Али, чим се заљубио, стигла му је прекоманда. Своје војне привеске с ознакама је дао Џенифер, рекавши јој: "Драга, вратићу се једног дана по то".

Али, није се вратио на острво.

Изгубили су везу, обоје се вјенчали с другима и стекли породице - Џенифер чак у Онтарију, у Канади, а Валберт у Висконсину, у САД.

Пошто је Џенифер остала сама због смрти мужа, њена сестра је на Фејсбуку нашла Валтера, тада већ удовца.

Најприје су се дописивали путем мејла, а потом се поново срели 2015. године. Валберт се доселио у Канаду већ марта 2016. године.

"Схватила сам да никада нисам ни престала да га волим", рекла је 72-годишња Џенифер.

Октобра прошле године је утврдјено да Валберт има леукемију. Одлучио је да се лијечи у Рочестеру, гдје живи његов син.

"Још нисам одустао од себе", рекао је Валберт коме су на ланчићу око врата војне ознаке које му је Џенифер чувала више од 50 година. "И никада нећу одустати. Сада ми се она вратила и то ми даје снагу да прођем кроз све".

Извор: Б92, Бета