latinica  ћирилица
13/09/2017 |  08:26 | Аутор: РТРС

Предсједништво БиХ данас о европским интеграцијама

Предсједништво БиХ разматраће данас извјештај Савјета министара о активностима у оквиру процеса европских интеграција БиХ, посебно узимајући у обзир извршене и преостале обавезе у вези са припремом одговора на Упитник Европске комисије.
Сједница Предсједништва БиХ - Фото: РТРС
Сједница Предсједништва БиХФото: РТРС

На сједници ће бити разматран и финансијски извјештај Централне банке БиХ на дан 30. јун, саопштено је из Предсједништва БиХ.

На дневном реду је и приједлог одлуке о покретању поступка за вођење преговора ради закључивања измјена и допуна Споразума о преузимању улоге суоснивача за Институт за нестала лица у БиХ између Савјета министара БиХ и Међународне комисије за нестала лица.

Чланови Предсједништва БиХ требало би да дају приједлог одлуке о давању одобрења за закључивање меморандума о разумијевању између Министарства спољне трговине и економских односа БиХ и Министарства пољопривреде и руралног развоја Црне Горе о сарадњи у области пољопривреде и руралног развоја.

Једна од тачака биће приједлог одлуке о давању одобрења за закључивање Споразума о пројекту техничке сарадње "Јачање капацитета за управљање и смањење ризика од катастрофе и увођење пракси прилагођавања климатским промјенама у сектору пољопривреде на западном Балкану".

Извор: СРНА