latinica  ћирилица
12/09/2017 |  19:50 ⇒ 20:27 | Аутор: РТРС

Трново: Комунално предузеће, ипак, формирано (ВИДЕО)

На данашњој сједници Скупштине општине Трново формирано је Комунално предузеће, упркос противљењу опозиционог СНСД-а који ово сматра предизборним триком. У знак протеста одборници опозиције су напустили сједицу.
Сједница Скупштине општине Трново - Фото: РТРС
Сједница Скупштине општине ТрновоФото: РТРС

Без обзира на примједбе опозиције, скупштинска већина предвођена в.д. замјеником начелника Ненадом Мишовићем, формирала је конумално предузеће Трново. Све одлуке донесене данас, а тичу се овог предузећа, ступају на снагу одмах.

"Сви ресурси којима располаже општина Трново и кад је у питању Водовод и канализација и одвоз смећа и управљање депонијом - све су то наши ресурси у власништву општине Трново", рекао је начелник Мишовић.

Оборници СНСД-а упозоравају на неоправданост формирања комуналног предузећа Трново јер ће то, како кажу, ову ионакао неразвијену општину додатно дотући.

"Предузеће у Трнову је неодрживо. Предузећа Водовод и Рад, што се тиче Трнова, су у минусу јер наплате око 1.600 КМ за услугу одвоза смећа и 6 до 7 хиљада КМ за утрошак воде", истиче Вељко Влашки, предсједник Клуба одборника СНСД у Трнову.

Новоформирано предузеће запошљаваће 19 радника, а представници скупштинске већине најављује да ће са једног изворишта у општини Трново водоводи ићи према Сарајеву јер се овај град суочава са несташицом воде. Опозиција овај потез сматра дијелом предизборне кампање локалне власти, јер се у Трнову 24. септембра одржавају ванредни избори за начелника општине.