latinica  ћирилица
12/09/2017 |  19:45 | Аутор: РТРС

Након Чивића из СДА у Зворнику иступила руководства 20 мјесних одбора

Посланик Коалиције Домовина у Народној скупштини Републике Српске Недим Чивић напустио је СДА након што је врх странке увео повјереништво у неколико општинских организација, међу којима је и Зворник, у којем је Чивић био предсједник општинске организације ове странке.
Недим Чивић - Фото: РТРС
Недим ЧивићФото: РТРС

Чивић је за агенцију Патриа рекао да је он практично протјеран из странке, али да су након тога руководства око 20 мјесних одбора СДА из Зворника такође иступила из странке.

- Није нам јасна политика предсједника СДА Бакира Изетбеговића, рекао је Чивић за Патрију. Истиче да је на изборима прије двије године, заједно са сарадницима, остварио одличан изборни резултат, али да је успркос томе кажњен, док је федерални министар за расељене Един Рамић и поред лошег резултат у Осмацима чврсто на министарској позицији.

- Имали смо обећања од Изетбеговића да неће доћи до овога. Онда отворим медије и видим да ро није испоштовано. Чивић оптужују министра Рамића, Џевада Махмутовића те потпредсједника Републике Српске Рамиза Салкића да раде за интересе властите позиције, али не за повратнике.

У Сарајеву се боре за властите позиције док СДА гласове Бошњака у Српској купује буџетским новцем, навео је он.

Умјесто Чивића на чело СДА у Зворнику именован је повјереник Самир Бачевац.

Извор: Патриа