latinica  ћирилица
12/09/2017 |  18:50 ⇒ 13/09/2017 | 10:57 | Аутор: РТРС

Опозиција блокирала рад парламента Српске; Погледајте како Чавић пријети! (ВИДЕО/ФОТО)

Посланици опозиције блокирали су рад Народне скупштине Републике Српске! Сједница је прекинута...
Посланици опозиције блокирали рад Парламента Српске (Фото:Љубомир Тешинић/РТРС) -
Посланици опозиције блокирали рад Парламента Српске (Фото:Љубомир Тешинић/РТРС)

Овоме је претходила цјелодневна расправа о дневном реду, који још није усвојен. Директан повод била је одлука скупштинског Одбора за финансије и буџет, да са дневног реда повуче ревизорски Извјештај о консолидованом извршењу буџета.

Посланици опозиције су у послијеподневном дијелу расправе одлучили да проведу у дјело оно што су цијели дан најављивали, а то је да ће физички блокирати рад парламента. Тврдили су да је, повлачењем извјештајa Главне службе за ревизију о Консолидованом извјештаја о буџету Републике Српске прекршен Пословник о раду НСРС, као и неколико закона.

Како је дан одмицао и расправа је била све жустрија, да би све кулминирало прије отрпилике пола сата, када су посланици опозиције одлучили да физички онемогуће рад скупштине.

Посланик НДП-а Драган Чавић прво најавио је да ће опозиција да спријечи даље функционисање парламента Српске.

Након ове његове најаве, потпредсједник НСРС Ненад Стевандић, који у одсуству предсједника Недељка Чубриловића данас води сједницу, дао је паузу, али су посланици опозиције стали на простор гдје се налази скупштинско руководство, како би спријечили рад парламента Републике Српске.

У Народној скупштини Републике Српске вечерас је засједао скупштински Колегијум. Сједница Колегијума биће одржана сутра у 10.30!

Погледајте како Чавић позива на блокаду НСРС!