latinica  ћирилица
12/09/2017 |  17:08 | Аутор: РТРС

Приједлог оквира о интероперабилности скинут с дневног реда СМ БиХ

Савјет министара, на захтјев министра спољне трговине и економских односа БиХ Мирка Шаровића, скинуо је са дневног реда данашње сједнице Приједлог о усвајању Оквира интероперабилности БиХ.
Савјет министара - Фото: РТРС
Савјет министараФото: РТРС

"Све коментаре и резерве спрам ове информације и припреме овог документа имале су двије институције из Републике Српске, ресорно министарство у Влади Републике Српске /Министарство саобраћаја и веза/ и Информационо друштво Српске", рекао је Шаровић Срни.

Он је навео да су министри из Републике Српске сматрали да те ставове треба уважити и да они нису априори одбили одлуку, него да су указали на потребу да се о одређеним рјешењима размисли.

"Замјенику министра транспорта и комуникација БиХ /Саша Далипагић/, који је био на данашњој сједници, указао сам да би било најрационалније да се та одлука задржи само на институцијама БиХ", додао је Шаровић.

Он је истакао да је прихватљива размјена информација у електронској или некој другој форми на нивоу Савјета министара и других институција и агенција у оквиру заједничких институција у БиХ, те да за то нису потребни мишљење и сагласност ентитета.

"Међутим, уколико се има намјера да се ове активности и рад наставе са ентитетским институцијама, онда то треба претходно са њима договорити и због тога не треба мијешати једно и друго", додао је Шаровић.

Он је најавио да би данас требало да на Савјету министара буде вођена и расправа о захтјеву Агенције за лијекове у вези са радом комисија, гдје је уочен одређени застој у вези са накнадама, а за који сматра да ће бити превазиђен.

"Има питања и која се односе на Комисију за интегрисано управљање границом, и о томе ћемо данас разговарати, а то може да буде интересантно", рекао је Шаровић.

Извор: Срна