latinica  ћирилица
12/09/2017 |  13:11 ⇒ 20:21 | Аутор: РТРС

Посланик Недим Чивић напустио СДА (ВИДЕО)

Посланик у Народној скупштини Републике Српске Недим Чивић изјавио је данас у Бањалуци да је напустио СДА и да у скупштини више неће спроводити политику ове странке.
Недим Чивић - Фото: РТРС
Недим ЧивићФото: РТРС

- Поручујем органима СДА да све њихове одлуке за мене више нису обавезујуће и да у Народној скупштини Републике Српске нећу спроводити политику ове странке - изјавио је новинарима Чивић у холу Народне скупштине Републике Српске.

Он је истакао да ће Предсједништво СДА морати да сноси пољедице које ће евентуално настати у раду посланичког клуба Коалиције "Домовина".

- Чињеница је да Коалицију "Домовина" чини неколико странака, иако је годинама то злоупотребљавала СДА и за себе присвајала ову коалицију. Зато ћу веома брзо СДА дати могућност да покаже да ли јој је стало до коалиције или позиција у НаСАРС - додао је Чивић, који сматра да је СДА приватна организација.

Он је нагласио да ће чланство и 20 мјесних одбора Градског одобора СДА Зворник у наредним данима напустити ову странку и тражити нови политички субјекат, који ће се борити за сваког човјека, а не прогонити људе као што то ради СДА.

- Највећу посљедицу за сва ова дешавања морају да сносе чланови СДА Един Рамић, Рамиз Салкић и Џевад Махмутовић. Они су увели комисију у Градски одбор СДА у Зворнику, иако је овај одбор био најуспјешнији - рекао је Чивић, наводећи да је најближи преласку у "Независни блок".

Он је напоменуо да ће се о актима у Народној скупштини изјашавати у зависности од њиховог квалитета и да више неће дозволити да повратницима у Републику Српску управљају центри моћи из Сарајева.

Извор: СРНА