latinica  ћирилица
12/09/2017 |  11:59 ⇒ 13:30 | Аутор: РТРС

Сребреница буџетске обавезе реализује на вријеме (ВИДЕО)

У првих шест мјесеци ове године, општина Сребреница реализовала је око 4,2 од укупно 11 милиона КМ планираних буџетом за 2017. годину, што је око 38 одсто предвиђених средстава.
Сребреница - Фото: СРНА
СребреницаФото: СРНА

Истовремено, одборници Скупштине општине Сребреница одгодили су одлуку о усвајању нацрта ребаланса овогодишњег буџета, јер, како је истакнуто, још није стигла сагласност ресорног министарства.

Све буџетске обавезе реализују се на вријеме, дио неизмирених дуговања је исплаћен, а добар дио новца уложен je у капиталне пројекте, поручио је начелник Младен Грујичић.

Захваљујући средствима Србије, овогодишњи буџет богатији је за четири милиона марака. Тим средствима реализује се наколико капиталних пројеката. Истовремено, важна ставка за сребренички буџет су и накнаде за кориштење руда и других минералних сировина на основу чега је ове године у општинску касу проходовано око 1,8 милиона марака.

Давор Максимовић, начелник Одјељења за финансије општине Сребреница, каже да су Шуме Републике Српске уплатиле 620.000 КМ.

Сребреничка каса била би још пунија када би се покренула експлоатација минералних извора бање Губер, истичу из Одјељења за финансије. 

Министарство индустрије, енергетике и рударста покренуло је иницијативу за усвајање новог Програма санитарне заштите Губерових извора. За начелника Грујичића овај програм биће добра полазна основа за даљње рјешавање питања експлоатације некадашњег бисера југословенског бањског туризма.