X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
12/09/2017 |  10:49 | Аутор: РТРС

Наташа Ковачевић напушта Звезду

Досадашња предсједница ККЖ Црвена звезда Наташа Ковачевић од јуче није више на тој позицији.
Наташа Ковачевић - Фото: Novosti.rs
Наташа КовачевићФото: Novosti.rs

Наташа је у договору и након консултација са најужим руководством женског клуба, али и првим човјеком и предсједником мушког клуба Небојшом Човићем, одлучила да због великог броја обавеза, новог ангажмана у ФИБА, и немогућности да у пуном капацитету обавља своју функцију, препусти то мјесто неком другом.

Растанак Наташе Ковачевић, која је играчку каријеру окончала у дресу Црвене звезде и клуба, који се у претходном периоду вратио на лидерску позицију у српској кошарци, био је више него пријатељски.

ККЖ Црвена звезда ће, у Статутом предвиђеном року, предузети све неопходне радње за избор новог предсједника.

- Од ФИБА сам изабрана да будем полазник двогодишњег едукативног пројекта ТIME OUT који се организује под покровитељством Универзитета у Њукаслу. С обзиром на то да ће то подразумијевати честа путовања и дуже боравке на универзитетима у Прагу, Будимпешти, Љубљани и Женеви, не бих била у могућности да се у довољној и очекиваној мјери посветим раду у ККЖ Црвена звезда. Зато сам, у договору са најужим и најближим члановима руководства клуба, донијела одлуку да повучем са мјеста предсједнице и ту позицију препустим некоме ко може да му се посвети у потпуности - рекла је Наташа Ковачевић и потом додала:

- Одлука није била ни лака ни једноставна, али мислим да је у овом тренутку рационална. Истичем да смо приликом одлучивања имали у виду превасходно интерес ККЖ Црвена звезда, јер Звезда је испред свих и изнад свих нас. Поносна сам на остварене успјехе прошле сезоне и освајање дупле круне. Настојала сам да то буде темељ система који би се успоставио, али који не би био могућ без велике помоћи и подршке Звездиног мушког клуба. Сваки успјех не зависи од појединца и почива на тимском раду, систему, и искрено се надам да ће и у наредном периоду Звезда доминирати српском женском кошарком. Имам огромно поштовање према институцији нашег спорта и клубу какав је Црвена звезда, и у претходних годину дана сам се максимално одговорно односила према свим обавезама и у духу потеза које сам правила, јесте и ова моја одлука која није лака. Морам да истакнем да ово није моје збогом Црвеној звезди, већ само довиђења. Кошарка је моја највећа љубав, а Звезда моја друга кућа и надам се поновном повратку. Надам се да ће мој насљедник препознати систем који је постојао и да ће бити достојан да истраје у његовој имплементацији - навела је она.

Наташа Ковачевић је посебну захвалност изразила Небојши Човићу.

- Небојша Човић је много урадио за ККЖ Црвена звезда. НЊгова помоћ била је немјерљива у свим сегментима организације клуба. Част ми је била што сам имала привилегију да превасходно учим од њега, а потом и да имам успјешну пословну сарадњу - закључила је Наташа Ковачевић.

Извор: Агенције