X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
12/09/2017 |  08:20 ⇒ 08:22 | Аутор: РТРС

Суви или мјестимично мокри коловози

Саобраћај се овог јутра у Републици Српској одвија по сувим или мјестимично мокрим и влажним коловозима, а због минерских радова могу се очекивати краће обуставе саобраћаја на магистралном путу Добој-Тузла на локалитету код тунела према Станић Ријеци и на раскрсници прије тунела.
Киша - Фото: РТРС
КишаФото: РТРС

Застоји на дионици магистралног пута Пољице-Гаврићи могу се очекивати од 12.00 до 16.00 часова, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

У времену од 11.00 до 11.45 часова због одржавања пењачког "Дрил енд чил фестивала" обуставља се саобраћај на магистралном путу Карановац-Црна Ријека у кањону Тијесно, у близини рафтинг слалом стазе.

У вријеме обуставе саобраћај се преусмјерава на путни правац Бањалука-Чађавица-Мркоњић Град.

Због радова на санацији тунела Каловита Брда на дионици магистралног пута Љубогошта-Пале саобраћај је у тунелу потпуно обустављен и одвија се обилазницом у непосредној близини.

У току су радови на изградњи вијадукта "Маховљани" на дионици ауто-пута Бањалука-Прњавор због чега је петља "Маховљани" затворена за сав саобраћај, а возачи могу користити петљу "Александровац".

Због изградње вијадукта на дионици магистралног пута Нова Топола-Клашнице, на локалитету Маховљанске петље, у времену од 23.00 до 5.00 часова повремено се обуставља саобраћај у максималном трајању до 30 минута, највише четири пута током овог периода.

У току је изградња канализационе мреже у Бијељини, због чега је на дионици магистралног пута Бијељина-Главичице у улицама 27. марта и Српске војске саобраћај обустављен за сва возила.

Саобраћај теретних возила одвија се искључиво обилазницом, док се путничка возила преусмјеравају на градске улице.

Измијењен је режим одвијања саобраћаја на магистралном путу Клашнице један-Прњавор, због регулисања улаза и излаза на магистрални пут возила градилишта која су ангажована на изградњи ауто-пута Бањалука-Прњавор

Измјене у одвијању саобраћаја планиране су у периоду од 7.00 до 19.00.

Због изласка механизације ангажоване на изградњи ауто-пута Бањалука-Добој измијењен је режим саобраћаја на регионалном путу Прњавор-Станари, секција Прњаворска петља.

С циљем безбједног одвијања саобраћаја на ауто-путу "9. јануар" Прњавор-Добој, успостављен је посебан режим саобраћаја у подручју петљи "Прњавор" и "Јоховац".

Због деминирања терена на деминерском радилишту Клакари Доњи 12 и Клакари Доњи 13 на магистралном путу Брод-Оџак радним данима од 8.00 до 18.00 часова саобраћај се одвија тако да обуставе трају 30, а пропуштање саобраћаја 10 минута.

Због бушења и минирања терена на дионици магистралног пута Рогатица-Устипрача у мјесту Дуб долази до повремених обустава саобраћаја у трајању од пет до 15 минута у периоду од 9.00 до 10.00 и од 14.00 до 17.00 часова.

На регионалном путу Површнице-Лопаре изводе се радови на санацији клизишта због чега је саобраћај теретних возила преусмјерен на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

На регионалним путевима Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево и дионици Укрина-Горња Вијака због активираног клизишта саобраћа се једном траком.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-граница БиХ/Црне Горе /Шћепан Поље/ забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На путевима у Федерацији БиХ саобраћај се одвија по претежно мокрим или влажним коловозима, дужи застоји нису забиљежени, а фреквенција возила у јутарњим часовима, појачана је у градским центрима.

Због нових падавина повећана је опасност од одрона земље или камења на коловоз посебно на дионицама које пролазе кроз усјеке, као и преко планинских превоја.

Саобраћај се спорије одвија на дионицама гдје се изводе санациони радови, укључујући путне правце Оџак-Доњи Свилај, Ступари–Кладањ, Симин Хан-Калесија, Живинице-Међаш и Сребреник-Доња Ораховица.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих задржавања.

Извор: СРНА