latinica  ћирилица
11/09/2017 |  20:06 | Аутор: РТРС

Бањалучка филхармонија отвара фестивал у Варешу

Публици међународног фестивала "Вацлаф" у Варешу, који ће бити отворен 14. септембра, представиће се и Бањалучка филхармонија.
Бањалучка филхармонија у Бечу (Фoто:nezavisne.com) -
Бањалучка филхармонија у Бечу (Фoто:nezavisne.com)

Концерт ће бити отворен наступом гудачког оркестра Бањалучке филхармоније и домаћих и интернационалних солиста: Андрее Николић и Иване Николић из Аустрије и Баса Јонгена из Холандије, док ће диригент на концерту бити Ванеса Кременовић.

Гудачки оркестар Бањалучке филхармоније и солисти извешће разноврстан програм, састављен од композиција домаћих и свјетских аутора: П.И. Чајковског, О. Респигија, Е. Елгара, А. Пјацоле, Т. Ухлика, И. Ј. Скендера, итд.

- Јако сам срећна и узбуђена због предстојећих концерата нашег оркестра у Варешу, Суботици и Бијељини. Будући да нам је ова концертна сезона била изузетно динамична и да смо имали велики број наступа са различитим концертним програмима, оркестар је у одличној форми, што ми даје прилику да остварим у потпуности неке своје музичке идеје које музичари прихватају и током извођења дијеле са слушаоцима - рекла је Кременовићева.

Иван Оташевић, директор Бањалучке филхармоније, истакао је да настављају своју веома успјешну годишњу концертну сезону, те ће након концерата у Бањалуци, Витезу, Сарајеву и Бечу имати прилику да се први пут представе публици у Варешу и концертом отворе фестивал на којем наступају познати умјетници из БиХ, Србије, Аустрије, Холандије.

- За публику смо спремили квалитетан програм са дјелима домаћих и свјетских композитора и имаћемо прилику да наступимо и са интернационалним солистима, чије ће изведбе уз пратњу нашег гудачког оркестра употпунити концертни програм отварања фестивала - поручио је Оташевић.

Извор: banjaluka.com