latinica  ћирилица
11/09/2017 |  16:11 ⇒ 17:37 | Аутор: РТРС

Регулаторна агенција за комуникације прекршила свој правилник и кодекс

Одлука Регулаторне агенције за комуникације (РАК) БиХ да Пинку БХ дозволи емитовање почетка ријалитија "Задруга" неморалнија је, скандалознија и морбиднија од самог садржаја те накарадне и изопачене ТВ забаве за осиромашени народ, наводи се данашњем тексту објављеном у "Гласу Српске".
РАК због "Задруге" крши своја правила - Фото: РТРС
РАК због "Задруге" крши своја правилаФото: РТРС

РАК је свој правилник и кодекс прекршио већ самим одобрењем да се у БиХ мјесецима емитује најава тог ријалитија, а камоли прећутним одобрењем да у склопу те најаве уживо иде емитовање уласка учесника, међу којима су стриптизете и слични ликови,  у град изграђен за потребе тог програма, а у коме се налазе "улица порока", "салон црвених фењера", коцкарница... 

То је још један прилог у скоро потпуно склопљеном мозаику нелогичности, бесмислености и несврсисходности постојања БиХ која до у бесконачно изненађује негативним, до тада у свијету невиђеним стварима.

Незабиљежено је у било којој земљи, осим у БиХ, да представници званичне институције с неким договоре кршење властитих правила, кодекса, закона.

Пошто се, очигледно, радило о договору, не треба очекивати да ће РАК, чак ни ретроактивно, испоштовати закон па покренути поступак због кршења прописа на основу, ево, медијског извјештаја на шта има право.

Менаџмент РАК-а никоме није ни могао ни смио да да такву врсту привилегије, амнестије на коју нико остали није имао право.

Кад упоредимо такво понашање са драконским казнама које је РАК изрекао РТРС-у, и то казну од 100.000 марака због емитовања дигиталног сигнала иако не постоји законска регулатива која одређује ту област, те недавно 60.000 марака због недавања властите опреме другој ТВ кући, постаје јасније да се тиме директно удара на Републику Српску.

Директор РАК-а Предраг Ковач, кадар СДС-а, привилегујући једне, а кажњавајући друге истрговао је оно што је тој странци у интересу.

Пошто је, дакле, политика и ту умијешала своје прсте, јасно је да нико од оних који учествују у тим незаконитостима неће за то и одговарати.

Извор: Глас Српске