latinica  ћирилица
11/09/2017 |  11:40 ⇒ 17:47 | Аутор: РТРС

Компанија "Алумина" запослила 45 нових радника (ВИДЕО)

Компанија "Алумина" из Зворника примила је данас у радни однос 45 нових радника, од којих је 15 инжењера машинства, технологије и електротехнике. Пријемом нових радника ова компанија попуњава радну снагу за пројекте који су рађени у току ове и прошле године. Почетком наредног мјесеца биће примљено још 15 радника – инжењера и Алумина ће тада имати 150 високостручних кадарова.
Зворник: компанија "Алумина" - Фото: СРНА
Зворник: компанија "Алумина"Фото: СРНА

Након уручивања уговора о раду, предсједник Управног одбора компаније "Алумина" Милорад Мотика рекао је новинарима да пријемом нових радника ова компанија попуњава радну снагу за пројекте који су рађени у току ове и прошле године.

"Пријемом нових радника припремамо радну снагу и за погон 'Зеохема' који се гради преко пута 'Алумине', да се обуче како би били спремни за рад у новом погону, јер је цијена производа 'Зеохема' јако висока и не смије бити шкарта", рекао је Мотика.

Он је нагласио да је "Зеохем" партнерска фирма "Алумине" и да је неопходно да добије обучене раднике, док ће један дио радника бити распоређен у производни програм "Алумине".

Говорећи о улагањима, Мотика је рекао да ће у овој години бити инвестирано око 22 милиона КМ у два производна погона и обданиште.

"Обданиште, које се налази у непосредно уз 'Алумину', почиње са радом најкасније 1. октобра. Када је ријеч о новим инвестицијама, планирамо да до краја мјесеца склопимо још један уговор са ино партнером о још једном производу, што за собом повлачи улагања у проширење производних капацитета", рекао је Мотика.

У управи компаније кажу да је "Зеохем" партнерска фирма "Алумине" и да је неопходно да добије обучене раднике, док ће један дио запослених бити распоређен у производни програм "Алумине".

Почетком наредног мјесеца биће примљено још 15 нових инжењера и тада ће у "Алумини" радити 150 високостручних кадрова. У овој години у Алумини ће бити инвестирано 22 милиона марака у два производна погона и обданиште.

Од априла 2013. године до данас компанија "Алумина" запослила је 757 нових радника.

Привредно друштво "Алумина" запошљава укупно 1.467 радника

Извор: РТРС/Срна