latinica  ћирилица
10/09/2017 |  15:24 ⇒ 20:25 | Аутор: РТРС

У понедјељак промјенљиво вријеме са кишом (ВИДЕО)

У Републици Српској и Федерацији БиХ у понедјељак ће бити промјенљиво и вјетровито вријеме са кишом, уз дневну температуру до 22 степена Целзијусова.

Ноћас и сутра рано ујутру на сјеверу и западу повремено ће падати киша, која ће се на западу задржати и у пријеподневним сатима, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

На истоку ће бити више сунчаних периода и веома топло. Поподне на југу и југозападу очекује се јача киша и пљускови са грмљавином, који ће се полако ширити ка истоку, а крајем дана и ка сјеверу.

Највише сувог времена биће на сјевероистоку, гдје се киша очекује тек увече.

Вјетар ће бити умјерен до јак јужног смјера, а у Херцеговини и у Крајини на моменте и са олујним ударима, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Јутарња температура ваздуха биће од 15 до 22, у вишим предјелима од 12 степени Целзијусових, а највиша дневна од 22 на крајњем западу до 34 степена Целзијусова у Семберији.

У уторак, 12. септембра, биће облачно, кишовито и знатно свежије вријеме. На истоку мало топлије уз више сувог времена у првом дијелу дана, а поподне и у тим предјелима очекује се захлађење уз кишу и пљускове са грмљавином.

Јутарња температура ваздуха биће од 10 до 18, а највиша дневна од само 15 на западу до 25 степени Целзијусових на истоку.

У сриједу, 13. септембра, ујутру ће бити облачно и свјеже уз слабу кишу. Током пријеподнева киша престаје у већини предјела уз постепено разведравање, а само ће на југу и југоистоку слаба киша падати до средине дана. Поподне и у овим предјелима биће суво.

Јутарња температура ваздуха биће од седам до 12, а југу до 16 степени Целзијусових. Највиша дневна температура ваздуха биће од 21 до 26, у вишим предјелима од 15 степени Целзијусових.

У четвртак, 14. септембра, јутро ће бити сјвеже и претежно ведро, у вишим предјелима хладно. Око ријека и по котлинама понегдје магла. Током дана биће претежно сунчано и топлије вријеме уз постепено наоблачење на западу крајем дана.

Јутарња температура ваздуха биће од пет до 12, на југу до 15 степени, а највиша дневна температура ваздуха биће од 25 до 30 степени Целзијусових, у вишим предјелима од 20 степени Целзијусових.

У Српској и ФБиХ данас је претежно облачно и суво вријеме.

Извор: СРНА