latinica  ћирилица
10/09/2017 |  14:54 | Аутор: РТРС

Селаковић: Србија ће помагати бихаћко-петровачки крај

Генерални секретар предсједника Србије Никола Селаковић изјавио је данас у Босанском Петровцу да ће Влада Србије помагати Српску православну цркву /СПЦ/ и ово подручје које је у протеклом рату опустошено и на којем су страдали сви, а нарочито Срби.
Никола Селаковић - Фото: ТАНЈУГ
Никола СелаковићФото: ТАНЈУГ

"Помагаћемо као што је Влада Србије помогла и Сребреницу. Тако ћемо помагати и друге страдалне крајеве у БиХ, нарочито овдје у 'љутој Крајини`", рекао је новинарима Селаковић, који је данас у Босанском Петровцу у својству специјалног изасланика предсједника Србије Александра Вучића присуствовао устоличењу епископа бихаћко-петровачког Сергија.

Он је увјерен да ће услиједити бољи дани за Србе на тим просторима након доласка Његовог преосвештенства епископа бихаћко-петровачког Сергија.

"Надам се да долази ново доба помирења, развоја и много веће стабилности за све, а посебно за православне Србе", рекао је Селаковић.

Он је истакао да је у овој епархији становништво и свештенство десетковано, иако тај крај има неизмјерна природна богатства и вишевјековни српски идентитет.

"Као да је ту земљу Бог себи стварао, а она је, нажалост, кућа све мањем броју људи, јер економске недаће и мањак привредног развоја једнако погађају и Србе и Бошњаке и Хрвате у БиХ", рекао је Селаковић.

Извор: СРНА