latinica  ћирилица
09/09/2017 |  19:06 ⇒ 20:58 | Аутор: РТРС

Путин и Инфантино испратили трофеј на турнеју

Руски предсједник Владимир Путин и предсједник Свјетске фудбалске федерације /ФИФА/ Ђани Инфантино данас су испратили пехар Свјетског купа на турнеју широм Русије.
ФИФА - Фото: AFP
ФИФАФото: AFP

"Народу Русије поручујем да уживају и прослављају турнеј трофеја и потом Свјетски куп. Свијету поручујем да дођу у Русију и да уживају у тој земљи и да прослављају куп", нагласио је Инфантино говорећи поред Путина на стадиону "Лужники" у Москви.

Окружени са више стотина младих фудбалера, Инфантино и Путин су наизмјенично држали трофеј Свјетског купа прије него што пехар крене на своју турнеју од 123 дана током које ће прећи 2.600 километара.

"Почињемо турнеју како би припремили цијели свијет за турнир наредне године током којег ће са ових стадиона утакмице посматрати три милијарде људи широм свијета и када ће трофеј бити предат новом шампиону", нагласио је Инфантино.

Москва је олакшала визни режим за стране навијаче и уложила је више милијарди долара у стадионе, хотеле и другу инфраструктуру.

"Све протиче по плану и све је финансирано на одговарајући начин", рекао је Путин Инфантину у одвојеном састанку одржаном након одласка трофеја на турнеју по Русији.ж

Извор: СРНА