latinica  ћирилица
09/09/2017 |  17:59 ⇒ 19:45 | Аутор: РТРС

Космет: Сједница почела без српских посланика

Без присуства српских посланика у Приштини је почело засједање косовске скупштине, на којем је мандатар Рамуш Харадинај у краћем обраћању изнио програм на којем ће се фокусирати његов кабинет.
Скупштина Косова (Фото: AA) -
Скупштина Косова (Фото: AA)

"Унутрашња стабилност земље, економско и политичко јачање, унутрашње реформе и успостављање потпуне власти институција система на цијелој територији Косова су приоритети", рекао је Харадинај.

Он је истакао да је за "наставак дијалога са Србијом, који би требало да доведе до међусобног признавања и учлањења Косова у ЕУ".

Алудирајући на то да Рамуш Харадинај не може бити изабран за премијера без подршке Срба, посланик "Самоопредјељења" Глаук Коњуфца је предложио да се гласа.

"Уколико би сада гласали, Рамуш Харадинај не би био изабран за премијера. Он ће бити изабран уз подршку `Српске листе` чији се посланици налазе у Београду", рекао је он.

Расправа о програму који је Харадинај изложио се наставља, а гласање ће вјероватно бити одложено све до повратка Срба, који су се данас нешто прије 14.00 часова у Београду састали са директором Канцеларије за Косово и Метохију Марком Ђурићем.

Извор: СРНА