latinica  ћирилица
09/09/2017 |  17:45 | Аутор: РТРС

Ајфон губи трку - овај телефон је траженији

Седам година након што је ушао у тржишну трку на пољу смартфона, Хуавеи сада продаје више телефона широм свијета него Епл.

Према најновијем истраживању "Counterpoint Researcha", велику доминацију, коју су годинама имали Самсунг и Епл на пољу продаје телефона, прекинула је кинеска компанија Хуавеи, која сада држи позицију другог највећег произвођача телефона.

"Counterpoint Researcha" истиче да је према резултатима из јуна и јула, Хуавеи минимално престигао Епл.

Сугерише се да је ово тренутна ситуација, јер ће се ствари највјероватније промјенити након Ајфон 8 објаве која се очекује наредне недјеље.

Хуавеи ће такође објавити неколико телефона до краја године, али ће ишчекивање и усхићење које влада за новим Ајфоном моделима превагнути на страну компаније Епл.

Објашњавајући кључни компетитивни развој, "Counterpoint Researcha" истраживачи истичу да је ово свакако значајно достигнуће за Хуавеи, који представља највећи кинески бренд са растућим глобалним присуством.

Постигнути резултати компаније Хуавеи се посебно приписују константним инвестицијама у истраживање и развој, заједно са агресивним маркетингом и проширењем канала продаје.

Истиче се да слабије присуство на тржиштима Јужне Азије, Индије и Сјеверне Америке лимитира потенцијале компаније Хуавеи, како би се компанија задржала на другом мјесту иза Самсунга.

“Хуавеи је превише зависан од домаћег тржишта Кине, гдје ужива водећу позицију, као и од тржишта Европе, Латинске Америке и Средњег Истока“, истиче Петер Ричардсон, директор "Counterpoint Researcha".

Када се ова ситуација буде промјенила, Хуавеи може да размишља и о јачем и константнијем притиску на два водећа произвођача на смартфон тржишту.

Извор: Независне новине