latinica  ћирилица
09/09/2017 |  11:43 ⇒ 12:47 | Аутор: РТРС

Завршетак обилазнице у Брчком касниће седам мјесеци (ВИДЕО)

Завршетак обилазнице у Брчком од 19 километара касниће седам мјесеци, а биће увећан и коначан износ средстава за њену изградњу од 5, 5 милиона марака.
Брчко - Обилазница - Фото: РТРС
Брчко - ОбилазницаФото: РТРС

У Влади и Скупштини су задовољни урађеним послом, али ће се о евентуалном финансирању разлике, ових дана расправљати у парламенту.

Умјесто у фебруару, обилазница би требало да буде завршена у септембру наредне године, због тога што радови за 12 мјесеци, нису одмакли даље од почетка.

Доласком нове управљачке структуре у Путевима, градња на овом стратешком објекту за осам мјесеци, напредовала је око 60 одсто.

Повећани су и трошкови, па је процјена да ће умјесто 28, 5 милиона, овај објекат коштати 31,3 милиона евра.

-  До кашњења долази зато што постоје позиције, данас сам то објашњавао званичницима, којe пројекат није предвидио, а које морају бити урађене, појашњава Драган Мишкић, директор ЈП Путеви, Брчко.

Обилазница је највећи капитални објекат у Брчком и о њему се мора водити највећа брига и Влада Дистрикта ће, због његовог значаја, о захтјевима извођача одлучити на најодговорнији начин.

- Вјерујте да ћемо се према јавном новцу односити онако како и треба - одговорно, али водећи и рачуна о потреби да Брчко дистрикт добије овај објекат, каже Синиша Милић, градоначелник Дистрикта.

И у Скупштини су задовољни до сада урађеним послом на обилазници, али ће урадити све да објекат буде урађен у складу са законом.

На тај начин, неће бити разлога за било какве гласине.