latinica  ћирилица
08/09/2017 |  21:56 | Аутор: РТРС

Фуштић: Допринијећемо изради декларације о заштити српског народа

Функционер Српске коалиције у Црној Гори Славко Фуштић саопштио је да ће ова коалиција допринијети изради декларације о заштити и очувању српског народа коју су иницирали предсједници Републике Српске Милорад Додик и Србије Александар Вучић.
Црна Гора (архив) -
Црна Гора (архив)

"Ми ћемо конкретно учествовати у овом пројекту приједлогом сета рјешења за почетак дијалога који треба да резултира отварањем српског питања у Црној Гори", навео је Фуштић у саопштењу.

Он је истакао да доношење декларације, коју су иницирали Додик и Вучић, заслужује активан рад и слогу свих српских националних странака које дјелују у државама насталим распадом бивше СФРЈ.

"Нажалост, на подручју лажне државе `Косово` и Црне Горе, Срби су најекстремније угрожена етничка заједница у цијелој Европи. Зато је одговорност свих који заступају Србе у Црној Гори огромна, а учешће у дефинисању рјешења која ће бити прецизирана у декларацији - неопходно", констатовао је Фуштић.

Фуштић је навео да "рад са националним интересом и српском слогом као коначним циљем, може да изњедри нови српски национални програм"

Извор: СРНА