latinica  ћирилица
08/09/2017 |  16:56 | Аутор: РТРС

Вулин: Војска гарант мира и стабилности у региону

Војска Србије је гарант мира и стабилности, не само на простору Србије, већ у цијелом региону, изјавио је министар одбране Србије Александар Вулин приликом посјете припадницима Четврте бригаде Копнене војске у бази "Југ".
Александар Вулин (фото: © Tanjug/ RADE PRELIC) -
Александар Вулин (фото: © Tanjug/ RADE PRELIC)

Он је поручио да је данашњи обилазак базе "Југ" прилика да се каже да Војска Србије у потпуности контролише државну територију, да чува свакодневни живот и да никада ни на који начин неће дозволити да се било каква политичка нестабилност прелива овамо.

"Шта год да се дешава у нашем окружењу, без обзира на то да ли се налази иза граница или административне линије, нестабилност неће имати простора на територији Србије, односно на простору који контролише Војска Србије", навео је Вулин.

Он је истакао и да је Војска Србије у мултинационалним операцијама чувања мира у свијету показала да може да се мјери са било којом великом свјетском армијом, саопштено је из Министарства одбране Србије.

"Гдје год да су ишли наши припадници о њима се говорило као о добрим људима, о изузетним старјешинама и о изузетно обученим војницима. Један од разлога зашто је то тако јесте и база `Југ` и јесте оријентација наше војске да увек буде спремна за мировне операције и да борбену готовост и обуку свих наших припадника увек држи на највишем могућем нивоу", рекао је Вулин.

Он је у пратњи команданта Копнене војске генерал-потпуковника Милосава Симовића и команданта Четврте бригаде пуковника Слободана Стопе посјетио у бази "Југ" амбуланту, вишенамјенски учионички центар, Центар за обуку јединица за мултинационалне операције и Центар за симулације.

Вулин је истакао да је база "Југ" један од најважнијих објеката српске војне инфраструктуре, посебно када је ријеч о обуци за мултинационалне операције.

Он је посјетио и спортски полигон на којем тренирају фудбалери клуба "Небески анђели", чији чланови су припадници Четврте бригаде Копнене војске, те је овом клубу уручио спортску опрему - донацију Фудбалског савеза Србије и Фабрике намјенске индустрије "Милан Благојевић" Лучани.

Тим "Небески анђели" његује сјећање на 11 припадника 78. моторизоване бригаде погинулих током НАТО бомбардовања Савезне Републике Југославије 1999. године.

Извор: СРНА