latinica  ћирилица
08/09/2017 |  16:49 ⇒ 17:42 | Аутор: РТРС

Више од милион КМ за капиталне пројекте у Вукосављу (ВИДЕО)

Локална управа у Вукосављу и Влада Републике Српске у овој години обезбиједиле су више од милион КМ за изградњу и завршетак капиталних инфраструктурних објеката на том подручју, рекао је начелник општине Вукосавље Борислав Ракић на свечаној академији поводом Дана општине.
Вукосавље - Фото: nezavisne novine
ВукосављеФото: nezavisne novine

"До краја године у рад ће бити пуштена канализациона мрежа на коју ће бити прикључено 1.000 домаћинстава и привредних субјеката", најавио је Ракић.

Он је подсјетио да је изградња почела прије девет година и да је у овај пројекат Влада Републике Српске уложила 3.500.000 КМ.

Начелник општине Вукосавље је рекао да је у току и изградња Друштвеног дома у избјегличком насељу познатом као Прва фаза, који са 100.000 КМ финансира Влада Српске.

"Приоритет локалне управе у наредној години биће рјешавање проблема водоснабдијевања виших зона општине. Овај пројекат ће Влада Републике Српске подржати са 500.000 КМ", најавио је Ракић.

Свечаној академији поводом Дана општине Вукосавље присуствовали су министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић, министар трговине и туризма Предраг Глухаковић, начелник општине Шамац Ђорђе Милићевић, представници републичких институција, канцеларије ОЕБС-а у Тузли, те представници бројних организација и институција.

Министар Ђокић је изразио задовољство због складног и хармоничног живота 5.500 становника Вукосавља - Срба, Хрвата, Бошњака и Рома, који показују да се може градити заједничка будућност.

"Вукосавље је млада општина, која је за двије деценије постојања доказала оправданост њеног оснивања и у којој су видљиви резултати развоја", рекао је Ђокић новинарима.

Он је нагласио да Вукосавље има бројне потребе, за чије рјешавање је неопходно додатно ангажовање и локалне управе и Владе Републике Српске.

"Влада Српске ће Вукосављу, као и другим општинама помоћи у развоју пољопривреде, али и других привредних грана важних за овај дио Српске", рекао је Ђокић.

На свечаној академији су додијељена општинска признања најзаслужнијим појединцима, предузећима и установама.

Плакета, као највише општинско признање додијељена је Фондацији "Људи раде за људе", Смаилу Ибрахимпашићу и Марку Ружичићу.

Захвалницама је награђено 10 појединаца и организација, док су новчано награђена два ученика генерације у основној и средњој школи и два ученика која су постигла запажене резултате у такмичењима из знања и вјештина.

Рамиз Лемезовић, члан Фондације "Људи раде за људе" из Холандије, рекао је, захваљујући у име награђених, да је Фондација реализовала бројне пројекте у Вукосављу.

"Прошле године смо обновили школу у Гнионици, недавно донирали опрему за зубарску ординацију, а у наредном периоду Фондација ће Вукосављу поклонити санитетско возило", рекао је Лемезовић.

Извор: СРНА