latinica  ћирилица
08/09/2017 |  16:08 ⇒ 19:28 | Аутор: РТРС

Синдикат здравства у Вишеграду: Уплаћивати порезе на доприносе радницима (ВИДЕО)

У Вишеграду је одржан састанак представника синдикалних организација регије Вишеград-Фоча о блокади рачуна поједниних здравствених установа од стране Пореске управе. Закључено је да управе здравствених установа морају уплаћивати порезе на доприносе радницима да би и они могли да овјере своје здравствене књижице.
Синдикат здравства у Вишеграду - Фото: РТРС
Синдикат здравства у ВишеградуФото: РТРС

"Највећи проблем у нашој фирми је наплаћивање потраживања од Центара из којих наше штићенице долазе,потраживања су око милион марака,некад се нешто наплати, али углавном судским путем. Имамо Центара који дугују по годину – двије , неки чак и више", рекла је Јелена Тешевић,предсједница синдиката Дома за лица са инвалидитетом Вишеград.

"Синдикат више неће дозволити да ниједна плата више не буде у блокади. Као што се то дешавло до сада, оно што је евидентно да мора бити озбиљности директора, и да морају да плаћају доприносе, јер према подацима, а којима ми располажемо, кад смо „притисли" директоре да извршавају своја законске обавезе, за протеклих неколико мјесеци је само здравство прикупило око 40 милиона марака за доприносе", рекао је Миленко Гранулић, предсједник Синдиката здравства и социјалне заштите Републике Српске.