latinica  ћирилица
08/09/2017 |  15:31 ⇒ 15:33 | Аутор: РТРС

Радници "Електрокрајине" даровали 105 доза крви

Актив добровољних давалаца крви предузећа "Електрокрајина" Бањалука организовао је данас традиционалну хуманитарну акцију даривања крви у којој је прикупљено 105 доза ове драгоцјене течности.
Бањалука: Радници Електрокрајине  даривали  крв - Фото: СРНА
Бањалука: Радници Електрокрајине даривали крвФото: СРНА

У акцији су учествовали радници - чланови Актива из свих организационих јединица "Елекрокрајине", саопштено је из овог предузећа.

Предсједник Актива добровољних давалаца крви "Електрокрајине" Вукашин Ћирић рекао је да је задовољан што су се радници предузећа одазвали у великом броју да попуне залихе крви Завода за трансфузијску медицину Републике Српске.

"Одзив радника је био већи од 105 прикупљених доза, али нису сви, који су имали жељу могли дати крв због здравствених проблема, кориштења антибиотика или високог, односно ниског притиска. Одређени број колега је протеклих седмица дао крв у локалним заводима због хитних потреба", навео је Ћирић.

Он је указао да Актив добровољних давалаца крви "Електрокрајине" броји више од 400 чланова по чему је најмасовнији међу јавним предузећима у Републици Српској.

Радници "Електрокрајине" годишње у двије редовне акције и појединачно за хитне случајаве дају око 400 доза крви.

Извор: СРНА