latinica  ћирилица
08/09/2017 |  10:49 | Аутор: РТРС

Додику повеља почасног грађанина општине Станари

У Станарима ће сутра, поводом обиљежавања Дана општине, бити одржана свечана сједница локалног парламента на којој ће бити уручене награде и признања за истакнуте појединце и колективе ове општине.
Милорад Додик - Фото: Screenshot/YouTube
Милорад ДодикФото: Screenshot/YouTube

Ове године највише општинско признање "Повеља почасног грађанина општине Станари са златним грбом општине" биће додијељена предсједнику Републике Српске Милораду Додику, саопштено је из Општинске управе.

Награда се додјељује за изузетан допринос у оснивању-обнови општине Станари и подршци у развојним пројектима, а прије свега за допринос на очувању и развоју Републике Српске, очувању идентитета српског народа и општем напретку свих грађана Српске.

"Плакета општине Станари" биће додијељена директору Основне школе "Десанка Максимовић" Александру Ристићу за допринос у развоју школства, као и Анки Ковачевић, учитељици у пензији, за допринос у образовању и васпитању више генерација ученика у Основној школи у Остружњи Доњој.

Похвале са новчаним наградама од 500, 300 и 200 КМ биће додијељене пољопривредницима који су остварили изузетне приносе, ученицима и студентима за постигнуте резултате у области образовања, младим спортистима и ученицима за резултате на међународним, регионалним и републичким такмичењима, као и вишеструким добровољним даваоцима крви.

Награде и признања биће додијељена у Центру за културу.

Свечаност почиње у 12.00 часова у сали Скупштине општине након чега је од 13.00 часова предвиђен свечани ручак на Фудбалском стадиону "Рудар".

Народна скупштина Републике Српске усвојила је 9. септембра 2014. године Закон о оснивању општине Станари, којим се уређује оснивање, подручје, надлежности, органи, њихов избор и финансирање ове општине.

Посланици су усвојили и допуну Закона о територијалној организацији Републике Српске, којом се утврђује да територију Српске чини и општина Станари.

Ова законска рјешења предложио је предсједник Српске Милорад Додик.

Извор: СРНА