latinica  ћирилица
07/09/2017 |  16:41 ⇒ 18:11 | Аутор: РТРС

Златном џудисти Немањи Мајдову награда од 10.000 КМ

Министарка породице, омладине и спорта Републике Српске Јасмина Давидовић изјавила је данас у Бањалуци да ће репрезентативцу Србије у џудоу Немањи Мајдову бити уручена награда од 10.000 КМ поводом освајања златне медаље на Свјетском првенству одржаном у Будимпешти.
Министар Јасмина Давидовић са свјетским прваком у џудоу Немањом Мајдовом - Фото: СРНА
Министар Јасмина Давидовић са свјетским прваком у џудоу Немањом МајдовомФото: СРНА

- И његовом матичном Џудо клубу Рандори из Источног Сарајева уручићемо награду од 5.000 КМ. Мајдов је наш шампион и сви смо поносни на њега због изузетног резултата - рекла је Давидовићева, након пријема који је уприличила за Мајдова.

Она је подсјетила да је Мајдов био стипендиста Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске.

- И убудуће ћемо помагати наше врхунске спортисте. Мајдов је пронио славу свог града и Републике Српске и вјерујем да ће са успјесима наставити и у наредном периоду - додала је Давидовићева.

Мајдов је нагласио да му много значи подршка институција и предсједника Републике Српске Милорада Додика.

- Поносан сам што сам свој град, Републику Српску и Србију прославио у свијету. У будућности ћу радити још јаче да бих освојио и олимпијско злато - додао је Мајдов и подсјетио да је припреме за Свјетско првенство у Будимпешти обавио на Јахорини.

Давидовићева је данас Мајдову уручила и вриједан поклон.

Репрезентативац Србије у џудоу Немања Мајдов из Источног Сарајева почетком септембра је освојио златну медаљу у категорији до 90 килограма на Свјетском првенству које је одржано у Будимпешти, а у узбудљивом финалу је савладао Словенца Михаела Жганка.

Извор: СРНА