latinica  ћирилица
07/09/2017 |  16:22 ⇒ 09/09/2017 | 12:12 | Аутор: РТРС

Министарство транспорта и комуникација БиХ:Казна РАК-а нема упориште у одлукама СМ (ВИДЕО)

Казна РАК-а изречена Радио-телевизији Републике Српске нема упориште у одлукама Савјета министара БиХ, потврђено нам је из Министарства транспорта и комуникација БиХ.
РТРС - РТВ дом - Фото: РТРС
РТРС - РТВ домФото: РТРС

Истичу да ниједном одлуком нису обавезали јавне сервисе да своју опрему уступе приватним комерцијалним станицама без накнаде.

Савјет министара БиХ никада није прописао обавезу РТРС-у да уступи своју опрему без накнаде, изјавила је Миланка Суџум, шеф Одсјека за комуникације у Министарству транспорта и комуникација БиХ.

Тврди да је јавним емитерима остављена могућност да ту опрему изнајме и да за то добију адекватну накнаду.

- Није ми јасно да неко нареди некоме да да своју опрему а да ништа не наплаћује. Ја сам из медија сазнала да је Одбор Система доставио приједлог цјеновника РАК-у БиХ, али да нису добили сагласност. РАК је тражио анализу која није дио одлуке о Мултиплексу-А, изјавила је Суџум.

Није јој јасно ни да се инсистира да неки комерцијални медиј буде прикључен на мрежу на неком дигиталном подручју, ана којем није раније емитовано у аналогном систему.

- У одлуци о Мултиплексу-А одређени комерцијални медиј користи само оно што је могао да користи до 6. мјесеца 2015. до гашења аналогног сигнала у земљама ЕУ, додала је Суџум.