latinica  ћирилица
07/09/2017 |  14:50 | Аутор: РТРС

Путина подржава 84 одсто Руса

Руски центар за истраживање јавног мњења је саопштио да више од 84 одсто испитаних Руса подржава рад предсједника Владимира Путина док је оних задовољних премијером Дмитријем Медведевом нешто преко 53 одсто.
Владимир Путин (фото: © Sputnik/ Михаил Климентьев) -
Владимир Путин (фото: © Sputnik/ Михаил Климентьев)

- Рејтинг Владимира Путина је у августу износио 83,5 одсто а у периоду од 28. августа до 3. септембра 84,4 одсто - наводи један од истраживача.

Додаје да оцјене премијеровог рада варирају. Просјечна бројка за август и почетак септембра за премијера је 53,3 одсто а за владу 57,4 одсто.

Радом доњег дома Државне думе је задовољно 51 одсто испитаних док је горњи дом позитивно оцијенило 57,7 одсто учесника истраживања.

Агенција Тас пише да Руси сматрају да је Путин најкредибилнији руски политичар, што је рекло 50,1 одсто испитаних. Слиједе министар одбране Сергеј Шојгу са 16,7 одсто и премијер Медведев са 15,5 одсто.

Са друге стране, најнепопуларнији је лидер Либерално-демократске партије Владимир Жириновски. Према посљедњим подацима, око четвртина учесника анкете је навело да Жириновском не би повјерило ништа од националне важности.

У анкети су учествовали грађани Русије старији од 18 година а сваког дана је испитивано 600 људи у најмање 80 руских региона.

Извор: БЕТА