latinica  ћирилица
07/09/2017 |  12:56 ⇒ 12:59 | Аутор: РТРС

Наредних дана промјенљиво и топло

У Републици Српској наредних дана очекује се промјенљиво вријеме, мјестимчно са кишом, пљусковима и грмљавином, али топло, рекао је Срни дежурни метеоролог у Републичком хидрометеоролошком заводу Игор Ковачић.
Вријеме - Фото: РТРС
ВријемеФото: РТРС

Ковачић је навео да ће сутра ујутро бити облачно, мјестимично са кишом и пљусковима, те ријетком грмљавином, послије подне промјенљиво, а према вечери ће се разведрити.

"Највиша дневна температура ваздуха износиће од 18 до 23 степена Целзијусова, на сјеверу и сјевероистоку до 25", каже Ковачић.

Према његовим ријечима, у суботу, 9. септембра, након промјенљивог јутра, током дана ће бити сунчано и поново топлије.

"Почеће да дува југо, прво слаб, а до краја дана умјерен до појачан. Јутарња температура износиће од 12 до 18 степени, а највиша дневна од 21 до 27, на крајњем сјевероистоку степен, два топлије", каже Ковачић.

Он за недјељу, 10. септембар, прогнозира промјенљиво до претежно облачно и вјетровито и још топлије вријеме, са температуром ваздуха до 31 степен Целзијусов, док се послије подне и увече очекује наоблачење које ће током ноћи условити кишу.

"У понедјељак, 11. септембра, биће промјенљиво до претежно облачно, вјетровито и топло. Послијеподне и увече наоблачење ће постепено јачати и донијети донијети кишу. Највиша дневна температура износиће до 31 степен Целзијусов", рекао је Ковачић.

Извор: Срна