latinica  ћирилица
07/09/2017 |  08:58 ⇒ 11:30 | Аутор: РТРС

Дел Потро опет кобан за Федерера у Њујорку

Хуан Мартин дел Потро не посустаје, у фантастичном мечу против Роџера Федерера, показао је снагу и пласирао се у полуфинале – 7:5, 3:6, 7:6, 6:4.
Хуан Мартин дел Потро (Фото: epa/Leonardo Munoz) -
Хуан Мартин дел Потро (Фото: epa/Leonardo Munoz)

Какав је то меч био на “Артур Еш“ стадиону! Крцате трибине, могло би се рећи подијељене у два табора, с једне стране публика наклоњена Федереру, с друге можда малобројнија али далеко бучнија армада уједињених агрентинских навијача. Сви су присуствовали сјајном тениском мечу који је заслужено добио тенисер из Тендила.

Послије једног од најспектакуларнијих преокрета у тенису, који је приредио у претходном колу када је са 3:2 побиједио Доминика Тима, Дел Потро је пред собом имао освајача 19 гренд слем титула и претендента на прво мјесто, али није поклекао.

Прије осам година у финалу Њујорка, Хуан Мартин је прекинуо низ од пет узастопних година у којима је Федерер славио у Њујорку. Од тада, Швајцарац није освајао трофеј на “Флашинг медоузу“, а поход на 20. гренд слем пехар мораће да одложи макар до Аустралије.

У полуфиналу га чека поново јако тежак посао, двобој са Рафаелом Надалом.

“Играо сам можда и најбољи меч на турниру. Све сам урадио добро, ударао форхенде најјаче што сам могао. Одиграли смо сјајан меч, мислим да сам заслужио побједу. Ово ми је омиљени турнир. Играо сам против Рафе и 2009, надам се да ћу поновити резултат, уз овакву подршку све је могуће“, поручио је Дел Потро.

Извор: Б92