latinica  ћирилица
23/08/2017 |  20:23 ⇒ 20:35 | Аутор: РТРС

Примљен к знању извјештај о евроинтеграцијама

Предсједништво БиХ данас је примило к знању извјештај Савјета министара о активностима у оквиру процеса европских интеграција БиХ, посебно узимајући у обзир извршене и преостале обавезе у вези са припремама одговора на Упитник Европске комисије.
Предсједништво БиХ (Фото: banjalukain.com) -
Предсједништво БиХ (Фото: banjalukain.com)

Из Предсједништва БиХ саопштено је да се Савјет министара задужује да у сарадњи с Владом Републике Српске, Владом Федерације БиХ, владама кантона и Брчко дистрикта предузме све неопходне активности с циљем што хитније доставе одговора из Упитника Европске комисије.

Предсједништво БиХ је донијело одлуке о приступању БиХ Протоколу из 2014. године уз Конвенцију о присилном раду из 1930. године Међународне организације рада, те Измјенама и допунама Кодекса Конвенције о раду на мору из 2006. године Међународне организацији рада.

На данашњој сједници Предсједништво БиХ донијело је одлуку о ратификацији Уговора о финансирању болнице у Републици Српској између БиХ и Републике Српске и Европске инвестиционе банке.

Донесена је и одлука о ратификацији Споразума о сарадњи између Савјета министара БиХ и Владе Црне Горе у процесу приступања Европској унији, те Споразума између Савјета министара БиХ и Владе Пољске о војној сарадњи.

На сједници је донесена одлукао о покретању поступка за вођење преговора ради закључивања више међународних споразума међу којима је Споразум између Савјета министара и Владе Пакистана о узајамном укидању виза за носиоце дипломатских и службених пасош, те Споразума о сарадњи између Савјета министара БиХ и Албаније у процесу приступања Европској унији.

Извор: Срна