latinica  ћирилица
23/08/2017 |  19:26 ⇒ 21:20 | Аутор: РТРС

Дервента- Отворен Сајам привреде и туризма (ВИДЕО)

У Дервенти је свечано отворен 12. Сајам привреде и туризма који је окупио више од 130 излагача из Републике Српске, Федерације БиХ, Србије, Хрватске, Њемачке и Аустрије.
Петар Ђокић отворио Сајам привреде у Дервенти - Фото: РТРС
Петар Ђокић отворио Сајам привреде у ДервентиФото: РТРС

Отварајући сајам, министар индустрије, енергетике и рударства Петар Ђокић рекао је да је Дервента са својом привредом и страним инвеститорима створила велико повјерење за инвестирање. Дервентска привреда чини значајан удио у укупном расту индустијске производње који је за шест мјесеци ове године већи за 4,2 одсто, рекао је Ђокић.

- За првих шест мјесеци БДП, по нашим показатељима, је око 2,2, одсто већи у односу на прошлу годину и очекујемо да ћемо и имати његов раст у коначници када се година заврши. Дервента је једна од изузетно значајних привредних дестинација Републике Српске са више од 11 одсто укупног извоза Српске - навео је Ђокић, и додао, да Влада подржава ову локалну заједницу.

Начелник општине Дервента Милорад Симић истакао је да су у Дервенти направили коректно привредно окружење, које се огледа у одсуству негативности као што је корупција, те да пословање одликује транспарентност.