latinica  ћирилица
23/08/2017 |  19:24 | Аутор: РТРС

Агент БИА - Моје присуство у Собрању није било тајно

Бивши савјетник за безбједност у Амбасади Србије у Македонији Горан Живаљевић негирао је тврдње странке ВМРО-ДПМНЕ да му македонске институције нису дале одобрење да уђе у парламент Македоније током инцидента у Собрању након одржаних парламентарних избора крајем априла ове године.

- Моје присуство у Собрању није било ни тајно ни скривено. Моја мисија није била нити тајна, нити недобронамјерна, а поврх свега македонске службе су биле упућене, рекао је Живаљевић за Танјуг у првом ораћању јавности од тих догађаја.

Истакао је да је за боравак у Собрању добио одобрење савјетника за безбједност предсједника Македоније Синише Алексовског.

"Тај човек је знао за разлог мог боравка тамо и о томе је био обавјештен. Моја мисија тамо није била тајна и била је добронамјерна у односу на безбједност Македоније, у контексту сарадње коју имамо са безбједносним службама Македоније", навео је Живаљевић.

Како је додао, саопштење ВМРО-ДПМНЕ намјерно прескаче инстанцу предсједника Републике.

"Моје пријављивање за активност те вечери, 27. априла, било је усмјерено на сам Кабинет предсједника и његовог савјетника за безбједност", изјавио је Живаљевић.

Македонски ВМРО-ДПМНЕ је негирао тврдње предсједника Србије Александра Вучића да су поједине македонске институције дале одобрење српском дипломати Горану Живаљевићу да уђе у парламент Македоније током инцидента у Собрању послије одржаних парламентарних избора крајем априла.

ВМРНО-ДПМНЕ је тада била владајућа странка.

Извор: РТС