latinica  ћирилица
23/08/2017 |  18:53 ⇒ 24/08/2017 | 10:15 | Аутор: РТРС

Мектић поново напада новинаре и то медицинском документацијом! (ВИДЕО)

Драган Мектић наставља са отужбама на рачун Тужилаштва БиХ.
Драган Мектић - Фото: РТРС
Драган МектићФото: РТРС

Тврди да у Тужилаштву раде на његовој дискредитацији и да у свему учествује новинар портала Дневно.ба Јосип Шимић.

Мектић је овај пут отишао и корак даље и јавно показао Шимићеву наводну медицинску документацију, за кога тврди да се лијечио на сарајевској Неуропсихијатрији. Шимић све демантује и најављује тужбу против Драгана Мектића.

Најмање седам предмета у Тужилаштву БиХ формирали су против њега, тврди Мектић. Руководство бх. Тужилаштва и новинар портала Дневно.ба Јосип Шимић, каже Мектић, заједно раде на његовој дискредитацији. Али, Мектић је данас задирао и у приватност. Новинарима је показао медицинску документацију за коју тврди да припада управо Шимићу.

- Јосип Шимић, син Мирослава и Љубице, рођен 1992. године, лијечио се због суманутог поремећаја параноје, отпушта се на властити захтјев, а супротно савјету љекара, побјегао из психијатрије - каже Мектић.

Шимић одговара да ће тужити министра Мектића. Тврди ,медицинска документација је лажна.

- Моје пуно име је Јосип Шимић Ђинђић и сви моји здравствени картони и лична карта су на то име. Због свега ћу тужити министра Мектића за клевету: Биће сутра поднесена и кривична пријава, све да је и тачна, није је смио показати путем средстава јавног информисања - истиче Шимић.

И поједини новинари су министру Мектићу сугерисали да у јавност не треба да износи нечију приватност.

- Распитао сам се, једино љекари имају забрану да износе податке, немојте ви мени говорити је ли уреду или није, реците је ли супротно закону - каже Мектић.

Новинар Јосип Шимић на порталу Дневно.ба објавио је да је у посједу кривичне пријаве против министра Мектића од 10. августа, која је анонимно упућена Тужилаштву БиХ. Мектић за све оптужује Шимића и в.д.  главног тужиоца Тужилаштва БиХ Гордану Тадић.

Мектић је и раније за све и свашта оптуживао Гордану Тадић, која је због тога затражила заштиту од ВСТС-а и Савјета министара. Иако то није у његовој директној надлежности, Мектић је данас говорио и пожарима у Херцеговини. Поновио је да је у БиХ потребно успоставити јединствен систем заштите и спасавања од природних катастрофа и елементарних непогода.