latinica  ћирилица
23/08/2017 |  17:54 ⇒ 24/08/2017 | 08:58 | Аутор: РТРС

Мићић набавља аутомобил од 120 хиљада КМ!? (ВИДЕО)

Градска каса Бијељине не пуни се планираном динамиком и у односу на план, за првих шест мјесеци ове године, сиромашнија је за 4,3 милиона марака.
Бијељина - Фото: РТРС
БијељинаФото: РТРС

Дефицит, међутим, није спријечио градоначелника Мићу Мићића да купи нови ауди, вриједан скоро 125 хиљада марака, који би требало да буде испоручен наредних дана.

Под изговором кризе смањује се и укида помоћ најугроженијим категоријама становништва, субвенције за стара лица и пензионере, не плаћају се доприноси за запослене у општинским предузећима, али пара има за нову лимузину. Ова вијест шокирала је мајке дјеце с посебним потребама које нису добиле тражено повећање помoћи за његу болесне дјеце.

И Градски одбор СНСД-а сматра бахатим понашање градоначелника Мићића који је, подсјећају, у мају прошле године ауди замијенио скупоцјеним џипом плаћеним скоро 120.000 марака. Одлуку о куповини новог аутомобила у вријеме када је Бијељина максимално задужена и има проблема с текућом ликвидношћу оцјењују скандалозном. 

Недељко Ћорић, предсједник СНСД-а Бијељина, позива градоначелника да опозове своју одлуку о куповини скупоцјеног аутомобила и да та средства додијели најугроженијим категоријама.

Мићић је данас био у старом аутомобилу, а куповину новог није коментарисао.

У Градској управи потврђено да је у овој години планирана набавка аутомобила за градоначелника и још пет возила за потребе градских одјељења. За те намјене издвојено је 250.000 марака.

Славиша Марковић, предсједник Скупштине града Бијељина, каже да су предвиђена средства из службе заједничких послова, да је тендер расписан и да формално правно нема никаквих проблема.

- Ако ме питате с људске стране, да ли је исправно набављати ауто толике вриједности - ја лично то не би урадио. Стојим иза својих ријечи - навео је Марковић. 

Градоначелник без коментара, као и већина грађана која једва саставља крај с крајем.

О набавци скупоцјеног аутомобила обавјештени су и у удружењу "Рестарт", које је почело с потписивањем петиције за ограничавање буџета за набавку аутумобила у Влади Српске. Мићићу су, преко друштвених мрежа, поручили да уколико не повуче одлуку о куповини скупоцјеног аутомобила, може очекивати протест испред своје канцеларије.

Само Предсједништво БиХ у возном парку има 34 службена возила на која се годишње троши око 350.000 марака, док су посљедња два купљена аутомобила марке "ауди" коштала 400.000 марака. Један од њих купљен је прошле године за српског члана Предсједништва Младена Иванића за баснословних 200.000 марака. Док грађани стежу каиш - функционери се расипају. Има ли краја?