latinica  ћирилица
23/08/2017 |  16:19 ⇒ 18:17 | Аутор: РТРС

Савјет туристима БиХ - опрез на мјестима масовних окупљања

Министарство иностраних послова БиХ, имајући у виду терористичке пријетње широм свијета, свим грађанима БиХ савјетује опрез на мјестима гдје залазе туристи и на мјестима масовних окупљања, те да прате информације и упозорења надлежних безбједносних институција у земљи у којој се налазе.
Министарство иностраних послова БиХ (Фото: mvp.gov.ba) -
Министарство иностраних послова БиХ (Фото: mvp.gov.ba)

За оне који планирају путовање у иностранство, Министарство препоручује да прије путовања прикупе актуелне и детаљне информације о безбједности на одредишту, те да се прије путовања упознају о томе шта у појединим ситуацијама запослени у дипломатско-конзуларним представништвима БиХ могу учинити за држављане БиХ преко Сектора за међународно правне и конзуларне послове.

Ове информације могу добити и на интернет страници http:/www.mvp.gov.ba/konzularne informacije/sta konzul moze uciniti za vas/.

За држављане БиХ који су већ ван земље, Министарство савјетује да се у случају потребе за савјет и помоћ обрате најближем надлежном дипломатско-конзуларном представништву БиХ у иностранству.

Министарство је навело да су власти Шпаније, након терористичких напада, открили починиоце, предуприједили нове нападе и ставиле ситуацију под контролом. Није уведено ванредно стање и нису најављене посебне рестриктивне мјере у погледу путовања и јавног окупљања.

Извор: Срна